» Glutenfritt bröd

Bakade bröd idag, mitt första bröd nånsin tror jag. Hade dock ingen brödform så fick ta en vanlig ugnsform, därför blev brödet ganska platt. 
Måste säga att det smakade väldigt gott och så är det ju nyttigt också. Önskar bara att jag hade haft en brödform.. 
 
Ingredienser:
  • 1 1/2 dl krossade linfrön
  • 1 1/2 dl pumpafrön
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk honung
  • 250 g kvarg
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 ägg
Sätt ugnen på 170 grader. Mixa ihop linfrön, pumpafrön, mandelmjöl och fiberhusk till ett mjöl.
Blanda i bakpulver och resten av ingredienserna i en bunke.
Klä en brödform med bakplåtspapper och lägg i smeten. Baka i mitten av ugnen i 70-80 minuter.
 
Såhär ska det se ut om man har en brödform.                                       Såhär såg mitt ut, utan brödform.
 
 
Hittade receptet på: http://mittkok.expressen.se/recept/saftigt-kolhydratsnalt-brod/
 


Lena
24 Juni, 2014 - 02:30

Spelar ingen roll hur brödet ser ut så länge det smakar bra ju ♡♥♡

Svar: Jaa det är sant, och detta var jättegott med philadelphia på :D <3 <3
ceniten.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback